Nakna sanningen

23-åringen är namnlös, varför?

Posted in Politik, religion & annat skit by hasse on 21 maj, 2010

Då parkeringsmordet skedde för en tid sedan blev det ett ramaskri då flera invandrarfientliga bloggar hade publicerat namnet på den misstänkte mannen. Media nämnde aldrig honom vid namn och det var en allmän diskussion om att man hängde ut honom i de ”radikala” bloggarna bara för att han var en invandrare. Man kanske inte ska hänga ut gärningsmän, men något som gör mig förbannad är att när sedan morden i Härnösand skedde så var media snabbt ute och namngav den misstänkte. Bilder publicerades också, detta innan erkännandet. Den misstänkte mördaren i fallet Linda Chen har också hängts ut med namn och bild. Han förnekar, han är inte dömd.

Denna 23åring har erkänt inblandningen och då kanske det vore lämpligt att media även publicerade en bild på honom och hans namn. Varför sker inte det? För att han inte är blond och heter Mats? I och med att man gör skillnad på ”svenskar” och ”invandrare” i media när de begår brott så kommer man bara att späda på den främlingsfientlighet som får allt starkare fäste i Sverige. För att få bukt på det problemet måste media börja vara konsekvent i deras agerande och inte godtyckligt hänga ut vissa brottslingar och skydda andra bara för att det ska se ut som att alla våldsdåd begås av blonda svenssons.

Dock vill jag påpeka att detta inte gäller alla tidningar utan det finns de som konsekvent utelämnar namn och bilder vilket jag tycker verkar vara det enda korrekta.

media: Svd

Annonser

Kommentarer inaktiverade för 23-åringen är namnlös, varför?

%d bloggare gillar detta: